V tomto období začíná být stravování hrou. Děti si postupně zvykají na společné obědy a večeře. Začínají objevovat nejen nové suroviny, ale také nejrůznější chuťové kombinace. Je to čas sdílené radosti u jednoho stolu.
Díky společnému stravování se vaše děťátko seznamuje s novými druhy surovin. Také zjišťuje, že mrkev může chutnat jinak když je nastrouhaná, v polévce anebo nakrájená na kolečka.
Postupně se také rozvíjí jeho žvýkací reflex. Proto v této fázi můžete začít děťátku servírovat tužší stravu v podobě zeleninových ragú, sucharů, křupek, luštěnin a obilovin.
Med obsahuje patogen, který může způsobit otravu. Pokud se však objeví na seznamu ingrediencí ve výrobcích ze segmentu dětské výživy, můžete si být jistí, že je to bezpečné.
Výrobky ze syrového mléka a syrové potraviny (např. sushi, nepasterizovaný sýr a pomazánky ze syrového masa) mohou obsahovat bakterie, které způsobují nepříjemná onemocnění.
Cokoli malého, kulatého a tvrdého s sebou nese riziko náhodného vdechnutí a udušení – malé kulaté ovoce a zeleninu je lepší rozpůlit nebo rozmačkat; ořechy jsou nejlepší mleté.
Amarant, pohanka, quinoa a rostlinné oleje lisované za studena by měly být nabízeny pouze v kojenecké kvalitě, kvůli riziku kontaminátů. Produkty v kojenecké kvalitě jsou přísně kontrolovány.
Tvaroh a mléko jako nápoj až od 9. měsíce. Od 6. měsíce je jogurt vhodný jako občasná náhrada mléka. Měl by být součástí pokrmů.